Wat gebeurt er met mijn donatie?

Wanneer je een donatie doet via GiftShift, wordt 2,5% van jouw donatie gebruikt om het platform te ondersteunen in zijn activiteiten. De rest van jouw donatie wordt rechtstreeks via Stripe doorgestuurd naar de goede doelen die je hebt gekozen om te ondersteunen.

Wat er vervolgens met jouw donatie gebeurt, ligt in handen van de goede doelen zelf. Ze gebruiken de ontvangen fondsen om hun missie uit te voeren, variĆ«rend van het ondersteunen van gemeenschapsprojecten tot het financieren van onderzoek of het bieden van hulp aan mensen in nood, afhankelijk van hun specifieke doelstellingen. Deze doelstellingen vind je terug op de onze website onder ‘Goede doelen’.

Je kunt de effectiviteit en transparantie van deze goede doelen vergelijken door hun status en activiteiten te bekijken op het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over waar je jouw donaties naartoe wilt sturen en om ervoor te zorgen dat je geld terechtkomt bij organisaties die aan hoge normen voldoen en effectief werken aan het realiseren van hun doelen.