Over ons

Sinds 2022 werken we hard aan ons initiatief, GiftShift. Graag nemen we jullie mee in ons verhaal.

Samen maken we meer impact

Steeds meer goede doelen verliezen trouwe donateurs. De huis aan huis collecte is aan het uitsterven en goede doelen zijn zoekende om de jongere generatie te bereiken, die meer flexibiliteit willen in hun eigen unieke donatiebehoefte. Die generatie wordt nog niet goed bereikt, terwijl de betrokkenheid van die generatie bij een betere wereld juist groter is dan de generatie van hun ouders.

Om die brug te slaan hebben we GiftShift ontwikkeld, waarmee we de jongere generatie in staat stellen om te doneren op een manier die bij ze past. Vrij, sociaal en flexibel en waarmee ze hun impact kunnen delen met hun omgeving.

Het is onze missie om van doneren een gewoonte maken, de totale donaties te vergroten en samen bij te dragen aan een betere wereld.

De mensen achter GiftShift

John Van Pijkeren

John is de CEO en bedenker van GiftShift. Het idee voor GiftShift is uit persoonlijke ervaring ontstaan. John weet van dichtbij dat goede doelen erg goed en belangrijk werk verrichten, reden waarom hij graag bijdraagt aan een betere wereld door aan verschillende goede doelen te doneren. Tegelijkertijd raakte hij het overzicht kwijt en zag mogelijkheden om de ervaring voor de donateur te verbeteren. “Ik ben heel blij dat de goede doelen deze visie delen en ben er trots op dat onze gedeelde visie heeft geleid tot een nauwe samenwerking met een consortium van goede doelen waarin we GiftShift in co-creatie ontwikkelen.”
We hebben veel ambitie en grote doelen, reden waarom we altijd op zoek zijn naar samenwerkingen met goede doelen en bedrijven. Want samen maken we meer impact!

De waardevolle ervaringen die John heeft opgedaan bij Nike en de NS past hij met veel plezier toe bij GiftShift. Hij weet hoe een boodschap overgebracht moet worden en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij wordt door zijn compagnons als motor van GiftShift omschreven.

Jordy Dekker

Jordy is onze CTO. Met een rijke ervaring in strategy consultancy en het bedenken en realiseren van schaalbare webapplicaties is hij de juiste persoon voor deze rol. De applicaties van zijn hand worden wereldwijd gebruikt door klanten en gebruikers. Het meest trots is Jordy op het product BlueDolphin dat hij in zijn tijd bij ValueBlue bedacht heeft en de verantwoordelijkheid voor droeg. “Het was een fantastische ervaring om mijn idee een platform te zien worden dat voor zoveel klanten wereldwijd waarde toevoegt".

Jordy houdt zich bezig met de structuur en ontwikkeling van de interne organisatie en het realiseren van een robuust en schaalbaar platform dat klaar is om goede doelen over de hele wereld te bedienen. Hij is als laatste van de vijf aan boord gekomen en deelt het enthousiasme om meer te doen voor een betere wereld.

Jelle Heijman

Als UX Designer en oprichter van GiftShift is Jelle gedreven door de kracht van gebruiksvriendelijkheid en menselijke interactie. Zijn motivatie komt voort uit het verlangen om niet alleen mooie producten te ontwerpen, maar ook een positieve impact te hebben op de maatschappij. “Het idee is om een intuïtief en gebruiksvriendelijk platform te bieden waar mensen gemakkelijk en veilig kunnen doneren aan goede doelen die voor hen belangrijk zijn. Dit platform gaat verder dan alleen geld inzamelen; het is een ruimte waar mensen samenkomen, verhalen delen en zich betrokken voelen bij de wereld.”

De passie van Jelle voor UX-design en zijn verlangen om een verschil te maken, hebben geleid tot de oprichting van dit platform. Het is niet alleen een product, maar een middel om de wereld een beetje beter te maken, stap voor stap, donatie voor donatie.

Richard Ritsema

Richard is actief op het snijvlak van data, technologie en business en genereert inzicht vanuit data voor goede doelen, commerciële partijen en donateurs. Ook is hij betrokken bij het sluiten van samenwerkingen en vertaalt graag de informatiebehoefte naar een passend digitaal product. De combinatie van sociale en technische aspecten geven hem enorm veel energie.

De ervaring die Richard heeft opgedaan bij Sweco en Dura Vermeer zet hij graag in om van GiftShift een succes te maken. “Het is heerlijk om mijn kennis en kunde te gebruiken om van de wereld een betere plek te maken”.

Thierry de Groot

Samenwerken met goede doelen en commerciële partners terwijl de wensen van donateurs centraal staan. Dat is de uitdaging die het werken aan het GiftShift platform zo leuk maakt. Deze uitdaging gaat Thierry niet uit de weg. “Het is elke dag weer mooi om de neuzen van alle betrokken partijen dezelfde kant op te krijgen of houden.”

De tomeloze inzet van goede doelen om de wereld elke keer iets beter te maken is voor Thierry de grootste motivatie om elke dag weer vol energie aan de slag te gaan. Hij houdt zich bezig met de financiële kant van de sociale onderneming en is verantwoordelijk voor de juridische zaken. Naast het werk bij GiftShift adviseert en participeert hij in bouw- en ontwikkelondernemingen, zorginstellingen en in e-commerce. De verscheidenheid aan activiteiten houdt het voor hem interessant.